GRADAČAC (BXP) Mlin Nezić svrstao se među najuspješnije kompanije u našoj državi, a prema istraživanju Poslovnih novina i LRC-a bio je jedina bonitetno pouzdana mlinsko-prerađivačka firma u prošloj godini.

 

U gradačačkom pogonu kompletna proizvodnja je automatizirana, oprema je savremena, sa softverskim upravljanjem i modernom pakirnicom.

Također, posjeduje i certifikate ISO standard 9001 i HACCP, tako da može odgovoriti i potrebama inostranog tržišta.

Direktor kompanije Nihad Mujčinović: Uzimajući u obzir stanje na tržištu, protekla godina bila je produktivna. Povećali smo udio na domaćem tržištu za oko šest posto, a kada je u pitanju izvoz, bili smo u paketu isporuka za Tursku. Takvi rezultati doveli su nas u jednu zadovoljavajuću situaciju. U planu nam je da povećamo isporuke za sve zemlje u regionu.

U ovoj kompaniji u ovom periodu došlo je i do povećanja broja zaposlenih, što je samo jedan od pokazatelja uspješnog poslovanja.

Prošle godine imali smo povećanje na tom polju, a izgledno je kako ćemo ponovo ojačati kadar u proizvodnji. Dodao bih kako pratimo i tehnologiju, svake godine uzmemo nešto novo kako bismo ostali konkurentni na tržištu, a maksimalno ćemo se potruditi da zadržimo poziciju u vrhu”, zaključio je Mujčinović.

NAGRADE I USPJESI

Dodajmo i to kako je certifikat za pouzdanost i vrhunsko poslovanje kruna višegodišnjeg rada “Mlina Nezić”, dobrog odnosa sa dobavljačima i kupcima, a koje menadžment smatra najbitnijima.